söndag, januari 14, 2007

Jävla Gävle!


Det här är Julia. På bilden är hon frustrerad, frusen, hungrig och less. Hon sitter i en tågvagn söndagen den 14/1. Hon är på väg till Sundsvall där hon ska till sjukhuset morgonen efter för att ta bort den lilla slangen och påsen som sitter fäst in i hennes mage efter att hon opererade bort sin galla under julen. När tåget skulle ha anlänt skulle hon gå ut och äta med sin vän Elin. Sedan skulle hon få se Elins nya lägenhet där hon skulle övernatta. Nu blev det ingen god mat, husesyn eller sjukhusbesök för fröken Ödmark. Hon kom till Gävle. Sedan kom hon inge längre! Tack vare den stormen med snöfall så kunde inte tåget ta sig längre norr ut. Där satt Julia och lyssnade på musik timme efter timme, medan de anställda ombord på tåget meddelande passagerarna gång på gång att de ännu inget visste, men skulle låta alla veta så fort de fick någon information. Informationen kom visserligen några timmar senare: Tåget skulle tömmas. Ta in på hotell eller ta ett tåg tillbaka till Uppsala eller Stockholm. Det var bara att pallra sig ut i blåsten. Julia kände sig inte så nöjd över att ha valt att bära en klänning just den kvällen. Täckbyxor hade varit så mycket mer passande.
Nu är Julia tillbaka i Uppsala. Varm, mätt och trött. Snart vankas sängen där hon kommer att krypa ner och somna på någon minut. Hur det blir med Julias slang och påse har hon för tillfälle ingen aning om. Men oroa sig gör hon inte. Det enda hon tänker på nu är hur skön sängen är en trappa upp. I Sundsvall hade hon fått ligga på en madrass, så lite tur blev det nog allt ändå.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha Ha. Vilken underbar bild. Du ser ut som om det var nån som kom och bara körde upp kameran i fejset på dig eller antastade dig på nåt sätt.

Anonym sa...

ajaj, vad jobbigt... =0/

Oh Julie. sa...

Haha. Jobbigt ja, men vafan.. Jag fick ju åka första klass hem sen :D

 
Allmänt bloggar