onsdag, april 23, 2008

Gimme head with hair Long beautiful hair Shining, gleaming, Streaming, flaxen, waxen

Inför Dicore's modevisning var det ju ingen hemlighet att det var väldigt stressigt. För väldigt många. Även för lilla jag som mest hjälpte till med "grov-görat" och maten. Jag hade nämligen även hand om Lina.
Lina är ofta inte till så mycket besvär, men just kvällen innan hade hon bestämt att hon inte längre skulle ha långt rött hår utan kortare orange hår.
Så det var ju bara till att spotta i handflatorna, kavla upp tröjärmarna och sätta igång. Nu var det ju bara så att varken Lina eller jag någon gång innan hade erfarenhet av att ta ur extensions. Linas kompis Fia hade sagt att det funkade med nagellacksborttagning. Så det var vad Lina hade köpt. Vi gjorde vårat bästa med papper neddränkta i borttagningsmedlet och med lite våld på det kunde vi tillslut dra bort det långa håret.. bara för att finna att jobbet var inte klart än på länge.

Alla extensions var nu borttagna men där de hade suttit fast fann vi nu istället.. något man skulle kunna beskriva som en gigantisk dreadlock. Eller som en trasmatta. Nästan allt av Linas hår var i en enda stor knut. Vi förstod båda att till det skulle inte nagellacksbortagning fungera. Jag kom på att Cricke hade berättat att man kunde ha rapsolja i håret som en inpackning och Lina nappade på den ide'en att göra ett försök.
Så vi satte sedan igång med att hälla i rapsolja i Linas går och slet och drog med kammen för att få någon ordning på det hela. Efter några timmar efter starten var vi klara. Både Lina och jag var helt skakiga i våra armar och helt slut av ansträngningen. När man då tillslut faktiskt kunde kamma ut hela hennes hår var det bara till att sätta igång att blondera hennes hår innan vi skulle färga det orange. Puh.

Resultatet? Blev snyggt som få!

Inga kommentarer:

 
Allmänt bloggar