lördag, juli 08, 2006

Gelébåten på båten

Någon gång kommer jag kanske att blogga om något riktigt ämne. Skriva något med en sorts handling. Så blir det inte nu. Inte den här gången heller, men jag vet inte var jag ska börja. Borde kanske börja i onsdags då vi satt först i parken och drack vin för att släntra in på Bj sedan. Lilla Bj där jag känner mig malplacerad som få. Där är man inte softisch. Jag ÄR softisch (förutom igår men det kommer jag till.) Hur som helst, hamnade på en efterfest där jag glömde mina skor (MAN KAN GÖRA DET) och Hannahs glajor. Piss.

Nåväl, jag vill komma till gårdagen:

För att göra avbrott i vardagen, för att göra något hel crazy kom någon på idén om att vi skulle dra på kryssning. Kanon ide! Hannah, Linnea, Tove och jag skulle nu lämna Uppsala för nya vyer. På väg till bussen som skulle ta oss till båten (fartyget kanske man säger?) kom skämten som: "Haha, tänk om de inte vet vad AC är!" "Vadå sa ni, vad är luftkonditionering?". Det blev nästan så att man såg fram emot att sitta i den svala bussen för att få ett avbrott från den otroliga hetta som rådde ute. Så väl på bussen får vi höra att busschauffören berättar att han varit på verkstaden och fått det bekräftat att "Nej, fläktarna funkar inte!". Vi kunde INTE hålla inne våra känslor. Vi fyra skrek rakt ut. Detta kunde inte vara sanning. På en gång blev bussen mycket varmare och vi gjorde allt vi kunde för att låta så lite som möjligt nudda kroppen. Vilket är en aning svårt på en buss-fan! Som tur var satt vi längst bak vilket gjorde att vi lättare kunde undvika misstänksamma blickar då vi började ta av våra fuktiga kläder för att svalka våra svettiga kroppar en aning. Efter att ha hamnat i nån sorts av svettkoma så började vi piggna till och kunde då tala om något annat än om hur jävla varmt var. Sedan flyter det på med allt som ska ske: toalettbesök, lite nej-vi-har-tappat-våra-biljetter-panik för att jag sedan finner dem så fint ligga i vår väska där Hannah hade mumlat om att de kunde ligga.

Sedan går båtresan på lugnt. Vi köper lite saker i tax-free som vi äter och dricker på soldäck. Så helt plötsligt är vi utomlands. Det har inte jag varit på sju åtta år. Det var fantastiskt. Eh.. Det jobbiga var väl kanske att vi bara var på Åland. Men: Åland= Finland. Finland= Utomlands. Hell yeah! Vi springer av båten (färjan) och hoppar fram mellan klipporna och försöker graciöst ta om i vattnet. Det funkar inte så vi försöker ta oss ner i vattnet med någon sorts heder. Det funkar inte. Då sätter vi igång. Skriker och tjoar medan vi på något sätt ger allt för att komma i vattnet utan att slå ihjäl sig. Ett "Oooooiiiiiiiiiiisssch" och Hannah har fallit i. Att gå i funkar inte, det är bara att slänga sig fram och hoppas på att man missar alla stenar. Nämnde jag att båten (färjan) bara ligger till i 30 minuter. Det kommer vi på då de ropar till alla passagerare att nu är det sista chansen att gå ombord. FUCK! Ur vattnet, på med lite kläder och tillbaka på båten.

Det blåser mer nu än på hemvägen, men det hindrar inte oss djärva att sätta oss på soldäck där vinden river tag i allt. Ciggen mellan läpparna fick man pressa hårt för att behålla. Kjolen fick man kämpa för att hålla nere. Ölen gjorde uppror i våra plastglas och skapade något orkanliknande i våra glas (läs mitt glas). Då kläckte smart Julia ur sig: " Asså, jag looovar! Snart kommer sääääkert nån få all öl på sig! Hahahaha! Ser ni, vinden kommer snart blåsa om kull glasen!" Jag lovar att det var från den stunden jag fick förbannelsen som skulle följa mig resten av kvällen. För så kom det en liten stund senare en kanon kraftig vindpust som slängde ner Julias glas i hennes knä. "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH! Men va faaaaaaaaaaan då!!" Reaktionen var på plats. Nå väl, jag fick ett nytt glas och lite öl av Hannah och Linnea och vi skålade med vår nya skål-låt. Ni vet Rederiets signatur. Den sjung vi om och om och om igen. På båten. På bussen. Hemma. Och på Bj. Vi var garanterat måttligt populära.

Nåväl, jag var den som fick öl på mig gång på gång men Linnea blev den som slog sig hela tiden. Vad sägs om då hon försökte kasta en plastbricka överbord för att se hur långt den flög. Nämnde jag att det blåste som fan? Hon försökte kasta, men den for rakt tillbaka på henne och hennes näsa. Ett skrik av smärta. Men det hindrade henne inte från att göra ett nytt försök. Det gick inte heller så bra. Vi kunde bara konstatera att det är roligare att kasta plastglas över bord. Sedan satt Linnea och jag och drack lite öl. Plötsligt lyckas Linnea slå till sitt huvud i relingen, och jag berättar att det nu är hennes roll att slå sig. "Bopp" låter det då och något rosa faller på Linneas huvud. En jävla gelébåt ligger en bit bort. Hon kollar sig omkring. Vem faan gjorde detta? Hon ser ingen. Hon är omgiven av hav. Och bredvid henne sitter Julia och kvider av sitt skratt anfall. Hur gelébåten hamnade på henne är fortfarande ett olöst fall.

Skratta så att jag kved gjorde jag även på Bj. (Nämnt att jag känner mig malplacerad där? TROTS min nya klänning. Så kvinnlig jag blev helt plötsligt!) Hur som helst, då Linnea och Tove klev upp på podiet och stod och snurrade runt stången tog alla priser. De gjorde de så bra. Det var ett "IN YOUR FACE" till fuckade Bj. IN YOUR FACE! Tyvärr hade vi inga vindruvor som vi kunde kasta på alla fula eller helt enkelt dem som vi störde oss på, som vi hade gjort i onsdags. Det var synd. Men vi smugglade in lite öl som vi drack av. In your face Bj!

Efter en Extra Stor Kebabtallrik som Hannah och jag delade på började vi dra oss hem. Hannah var frustrerad och kastade omkring sin cykel som en galning. Detta drog så klart till sig en viss uppmärksamhet. Två skånepågar kom fram. Efter mycket snack och övertalning från deras sida fick de följa med på efterfest hos Linnea. Det blev mer öl och dans. Hoppa i sängen är lugn underskattat! Fan va kul det var. Varma och svettiga blev vi. Ute var det inte direkt kallt heller. "Vi åker och badar! Var är närmsta fontänen?" Den i Botaniska funkade tydligen inte så vi begav oss till slottet. Hannah, Linnea, Tove och jag hoppade glatt i vattnet iklädda våra underkläder. Det var underbart. Bästa på så länge! När vi var klara och på väg att gå hem känner Julia hur något sätter igång och vibrera i hennes bröst. FAN! Mobilen! FAN! Den lägger jag i bh:n. Tänkte Julia på det då hon för glada livet plaskade omkring i fontänen? Tror inte det va. Idiot.

Nej. Den funkar inte nu.

Piss.

När vi kom hem så bestämde JAG att vi skulle sova ute. På med torra kläder. Ut med madrasser, täcken och kuddar. Det var underbart skönt. Tyckte tydligen mest bara jag. Vid nio väckte Hannah mig och sa att hon inte kunde sova. Hon gick in och jag cyklade till Norby där jag fick en kanon frulle. Tack Maggan!

Nu ska jag ut och sola för nu har jag uppdaterat er you fuckers! Ciao!

Inga kommentarer:

 
Allmänt bloggar